BTW op zonnepanelen alsnog terugvragen

0
2077

 

De staatssecretaris heeft besloten dat particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft en nog niet zijn geregistreerd als btw-ondernemer, zich alsnog kunnen aanmelden. Dit dient te gebeuren via het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’. Zij ontvangen dan een aangifte waarmee ze de btw op de zonnepanelen kunnen terugvragen.

Heeft u de zonnepanelen aangeschaft in 2013 or eerder en heeft u nog geen btw-aangifte gedaan? Dan kunt u alsnog btw terugvragen voor de aangeschafte zonnepanelen. Wanneer er al een bezwaar- of beroepsprocedure tegen het afgewezen verzoek loopt, dan zal het verzoek om teruggaaf alsnog worden toegekend.

Particulieren die zich voor 1 april 2018 al hebben gemeld met het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’, ontvangen uiterlijk 1 mei 2018 een reactie. Zij ontvangen een btw-aangifteformulier en inloggegevens waarmee zij hun rekeningnummer voor de teruggaaf kunnen opgeven.